Градски Базен

Работно време на затворен Градски Базен Куманово е од 07:00 до 22:00 часот.
Ценовник:
- Единечен дневен билет 100 ден за 1 час
- Единечен неделен билет 500 ден за 1 час дневно
- Единечен месечен билет 2.000 ден за 1 час дневно
- Изнајмување на патека 300 ден за 1 часУслови за пливање се: Пливачка капа и пливачки костим - купаќи.

Закажување на термин за пливање и информации за базен на телефон
072-314-530

Има пливачки клубови кои вршат обука за почетници и професионално пливање.
Водата се контролира од страна на центар за Јавно здравје и е хемиски и бактериолошки исправна.

Температура на водата се движи од 26 до 27 степени, целиот базен е со подно греење.
За безбедноста на пливачите се грижат лиценцирани спасители.

Градски Базен куманово има и отворен (летен базен) кој служи за рекреација и забава, исто така нудиме и освежителни пијалоци и храна.

ЈП Чистота и Зеленило